sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Agilityn alkeita #3

Tänäänpä suunnattiin agilityn alkeiskurssille. Ohjattuna oli keinua, pussia, hyppyneliötä sekä pituus-putki-muuri-suoraa. Itsenäisenä olivat kepit sekä A-este ja puomi. Tehtiin kepit pari kertaa alussa odotellessa. Meni paremmin, kun pudotin namin kuppiin vasta Netan pujoteltua kepit, eikä niin, että nami odotti valmiina. Kepeissä oli vieläkin verkot.

Hyppyneliötä ei tehty kokonaisena. Kokeiltiin kahdella esteellä ohjausta niin, etteivät esteet olleet suorassa. Sama oikealta ja vasemmalta, meni hyvin. Kokeiltiin myös kahden hypyn suoraa ja sekin meni hyvin. Keinulle pääsyä odotellessa tehtiin A:ta muutaman kerran ja meni hyvin, joskin Netta yritti ottaa varaslähdön.

Keinu oli ollut uutena viime kerralla. Nyt tehtiin keinua niin, että kouluttaaja kallisti keinua vähitellen koiran kulkiessa. Pidin Netan hihnassa, sillä sitä moinen touhu epäilytti. Toistoja. Keinun jälkeen oli odotusaikaa, joten mentiin tekemään puomia, varmuuden vuoksi hihnassa, vaikka A:lla Netta oli irti. A:ta Netta meni innoissaan, puomilla se oli varovaisempi. Yhdistiköhän se puomin kapeuden jollain tapaa keinuun. Alaosassa se ei meinannut välillä jäädä 2 on 2 off-asentoon, joten piti nostaa takaisin. A:lla tätä ongelmaa ei ollut.

Pussia oltiin joskus agilitypäivässä kokeiltu. Aluksi minä pidin pussia ylhäällä ja houkuttelin Nettaa, sitten vaihdettiin osia. Pussiin menoa eri puolilta, eikä Nettaa ihme kyllä pelottanut, vaikka pussia laskettiinkin vähän. Tähän käsky on "Läpi!".

Seuraavaksi pituutta, putkea ja muuria. Kokeiltiin alkuun pelkkää muuria, kun ei viimeksi ollut. Muurilla meillä on sama käsky kuin hypätessä. Hyvinhän tuo meni, seuraavaksi pituus (käskyllä "Pituus!") ja sekin sujui. Pituus-putki-suora molemmilta puolilta ohjaten, sitten pituus-putki-muuri molemmilta puolilta. Meni hyvin, eikä Netta välissä jäänyt katselemaan, missä olin. Käskytyskin tuli kuulemma hyvässä kohtaa, eli putkesta pois päästyä tuli "Hyppy!" hyvässä kohdassa, eikä olisi uskonut, että Netta ei tiistain kerralla ollutkaan.

Kaikki esteet onkin nyt käyty (paitsi pöytä). Rengasta ei tehty tänään, mutta ehkä löydetään jostain joku rengas, että Netta voi vähän totutella siihen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti