maanantai 1. lokakuuta 2012

Harrastuskatselmus

Tylsä, kuvaton harrastuspostaus. Mutta tänäänhän tulikin jo pidempi kuvallinen rakenne- ja kehityspostaus. Joten siirrytään koiraharrastusten ihmeelliseen maailmaan.

Mätsärit

Tähän mennessä ollaan Netan kanssa käyty 31 mätsärissä. Tulokset ovat vaihdelleet. On tullut sinistä ja punaista ilman sijoitusta, 2xSIN4, 2xSIN3, SIN2 ja PUN3. Tänä vuonna ainoa sijoitus on ollut SIN3 ja sinistä nauhaakin on tullut punaista enemmän.

Mätsäreissä käydään huvin vuoksi. Siellä Netta on myös saanut kehäkokemusta ja onkin tottunut mätsäreihin, joskin tuomarista riippuu, peruuttaako Netta vai sitten ei. Mätsäreissä ollaan myös tutustuttu uusiin ihmisiin.

Netan mätsäriura alkoi Netan ollessa tasan puoli vuotta. Kehäkäytös oli varmaan hirvittävää ja Netta taisi peruuttaa tuomarin nähdessään. Sijoituttiin silloin kuitenkin SIN3. Seuraavassa mätsärissä lykättiin punainen nauha ja ei sijoituttu, mutta näin se vuonna 2010 alkoi.

Näyttelyt

Näyttelyitä ei varsinaisesti harrasteta. Ihan vain huvin vuoksi ollaan käyty ja onhan hauskaa saada koirasta arvostelu ulkomuototuomarilta. Netan tulokset ovat melko tasaiset, 3xJUN H, NUO T sekä AVO H. Tänä vuonna oli aluksi tarkoitus mennä Joensuun näyttelyyn, mutta sterkkausaika päätettiin toukokuulle eikä mentykään. Ei se mitään.

Enää itselläni ei ole tietynlaista hinkua viedä Nettaa joka näyttelyyn. Ehkäpä veteraanikehiin sitten joskus... Ensi vuonna on tosin ryhmänäyttelyitä, että ehkä pitää odottaa tuomaritietoja ja katsoa sitten. Enää ei kuitenkaan tunnu että on "pakko" ilmoittaa Netta esimerkiksi Joensuun näyttelyihin.

TOKO

Tokon alkeiskurssin kävimme heti pentukurssin perään 2010 syksyllä. Ensilumikin ehti tulla kurssin aikana. Menestys kurssilla ei ollut mainittavaa, kurssin "kokeessa" paikallaolo meni miten meni, mutta ei se mitään. Netta oli kuitenkin vasta pentu. Tokoilut haudattiin reiluksi vuodeksi, tokoiltiin vain kotipihalla, jos se lasketaan.

Talvella ilmoitin Netan toimiva koira-kurssille, mutta meille suositeltiin tokon jatkoa.. Uskaltauduttiin mukaan reilun vuoden tauosta huolimatta. Kaksi kertaa ehdittiin käydä siellä, sitten juoksut keskeyttivät koko jutun. Käytiin kerran tokoryhmässä ja sitten se taas jäi kotipihan puuhailuksi.

Tavallaan toko kiinnostaisi yhä, mutta nyt syksyllä ei ainakaan ollut aikaa. Periaatteessa liikkeet ovat tiedossa, mutta lähinnä osatut jutut ovat paikallaolo, luoksetulo, sivulletulo ja seuraaminen. Suuressa osassa meillä on käsimerkitkin... Paitsi paikallaolossa tokoryhmässä sanottiin, ettei me enää tarvita niitä. Välillä valokuvatessa käsimerkki kuitenkin tulee. Noh, katsotaan ensi vuonna tilannetta.

Agility

Viime vuonna käytiin toukokuussa Koirakoulu Napakan pentuagilitykurssi. Sittemmin ollaan oltu muutamassa agipäivässä. PoKSin hallittavuustesti läpäistiin maaliskuussa ja arpaonni soi meidät syksyn alkeiskurssille, jonka käytännönkerrat alkavatkin huomenna. Katsotaan, mitä eteen tulee.

Agility kiinnostaa kuitenkin itseäni tosi paljon. Isä on tehnyt meille A-esteen, keinun, hyppyesteen sekä kepit ja ostin Anttilasta kaksi lastenputkea.

Koiratanssi

Kuten blogissa olen kertonut, olemme alkaneet kasata koreografiaa eräitä ensi vuoden juttuja varten... Musiikki on valittu ja suunnittelut sekä harjoittelut ovat meneillään. Jos koreografia toimii noissa tapahtumissa (ne mainitut jutut), mennään varmaan loppuvuodesta kisoihinkin asti, jos sopivan matkan päässä sellaisia on. Freestylen lisäksi kiinnostaa myös HTM.

Muut harrastukset

Noh, temppuja harjoitellaan ja kesällä käytiin Idän vepeltäjien koirien uimakoulussa. Uintiopetus vaan koirauimakoulua lukuunottamatta jäi, koska oli niin kylmää. Ehkä ensi vuonna. Shelttikin voi kuulemma harrastaa vepeä, vaikkakaan kaikkiin seuroihin ei pääse. Kuulemma pitää vain olla sopivan pieni vene, vai olikohan se kumivene.. Ehkei vepe kuitenkaan meidän laji ole.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti