tiistai 23. lokakuuta 2012

Agilityn alkeita #5

Agilityn alkeita taas. Meille viides kerta, yleisesti kuudes kerta eli enää neljä kertaa jäljellä! Anyway, tänään oli vuorossa A:ta, pituus-pussi-suoraa, johon jotkut taisivat yhdistää seinämällä olevan putken sekä itsenäisenä olleet kepitkin, kepit, rengas sekä takaaleikkaus ja persjättö.

Ihan ekana tehtiin pituus-pussi-suoraa ja se meni hyvin. Tehtiin samaa jossain välissä myös toiselta puolelta ja Netta meinasi ottaa varaslähtöjä, eli ei kun koira takaisin, itse esteen toiselle puolelle, takaisin ja sitten taas normaalisti. Itsenäisenä tehtiin myöskin A:ta ja se meni vauhdikkaasti.

Rengasta oltiin kokeiltu vain kerran poissaolomme takia (rengas oli avustetusti). Siispä kokeiltiin ensin irrallaan olevaa rengasta ja kun se nostettuna sujui, siirryttiin varsinaiselle esteelle. Välillä Netta meni renkaasta, välillä taas pyrki menemään väleistä ja avustajan piti hakea esteen alaosaan tokon hyppyesteestä kaksi levyä.

Sitten osio naurakaa-paint-väkerrykselle. Hyppy, putki, hyppy. Kokeiltiin molempien hyppyjen luota, punainen ilmaisee koiran suuntaa.. Ekana kokeiltiin valssia ja se meni kai ihan hyvin, seuraavaksi persjättöä. Arvatkaapa kuka siinä yhdessä vaiheessa teki valssin... Viimeisenä takaaleikkausta ja se meni toiselta puolelta hyvin, toiselta ei, ja jotenkin oli hankalampi ohjata Netta putkeen oikealta tultaessa. Lisäksi meinasin aloittaa väärältä puolelta.. Ensi kerralla pitää siis ottaa tätä taas. Meinasin jo tuherrella omia liikkumisiani kuvaan, mutta totesin etten meinaa muistaa mistä kohtaa menin!


Sitten keppejä, ja sopivasti oli kouluttaja vapaana. Kokeiltiin kepeille lähettämistä parilta eri puolelta (kepeissä yhä verkot) ja lopulta alkoi tulla kivasti vauhtia.

Sitten loppuun omaksi muistinvirkistykseksi muistisäännöt valssiin, persjättöön ja takaaleikkaukseen:

Valssi: koira pitää nähdä koko ajan
Persjättö: vähän kuin valssi, mutta ei käännytä vaan putki jää taakse
Takaaleikkaus: katso että koira menee putkeen ja juokse sitten

Anteeksi putkiesimerkit, mutta tällä kertaa harjoituksessa oli putki ;) Saa muuten nauraa noille muistisäännöille, mutta jotain on mieleen painettava...

EDIT//Parempi kuva


Ei kommentteja

Lähetä kommentti