torstai 27. maaliskuuta 2014

Joutavanpäiväistä agitusta

Aamupäivällä kävimme Netan kanssa vapaavuorolla. Keppitreeniä siis. Hyppy, kepit, hyppy. Hyppyjä tosin ei videolla näy ja herkkukuppi oli siis hypyn takana. Yhdessä vaiheessa yritin itse irrota liian kauas - ei toiminut. Tämä siis, kun ohjasin vasemmalla kädellä.

Toisesta suunnasta homma oli ongelmallisempi, enkä ole aivan varma, miksi. Ohjasinko epäselvemmin? Oliko oikea puoli muuten vain hankalampi? Ja toisin kuin hidastuksesta voisi luulla, Netta ei törmännyt ohjuriin kovalla vauhdilla. Aiemminkin on käynyt niin, että Netta on kesken kaiken mennyt väärään väliin ja vähän hitaammasta vauhdista huomannut olevansa kohdassa, josta se ei pääsekään pujottelemaan. Varsinaista törmäystä ei kuitenkaan koskaan ole tapahtunut. Yleensä siinä vaiheessa Netta nimittäin on itse jo vähän hämmentynyt. Hidastus oli lähinnä siksi, että hahmottaa, missä vaiheessa Netta meni väärästä välistä. Mutta sittenpä se alkoikin sujua paremmin.

Keppien jälkeen tehtiin suoraa hyppy - putki - hyppy, joka oli siis hallilla olevalla radalla. Aluksi Netta kääntyi putken jälkeen luokseni (liian myöhäinen käskytys?). Muutenkin pitää taas kiinnittää huomiota siihen, ettei Netta liikaa käänny katselemaan minua. Pidempiä suoria kun ei aikoihin oltu tehtykään. Pari kertaa Netta myös hämääntyi kamerasta ja juoksi ensin sen luokse namikupin sijaan. Loppuun tehtiin vielä pari kertaa puomia, koska Netta oli jo omatoimisesti varovaisesti kiivennyt puomin pariin kertaan. Nyt se ei ollutkaan enää niin jännä ja ehtipä Netta kerran puomille ennen kuin käskin mitään (tätä ei videolla).

Palkkaamisen haastavuutena on se, että namialusta on vähän riskialtis, jos koira oikaisee - siinä on melkoinen työ ehtiä alustalle ennen koiraa, eikä Netta tykkää moisesta estimisestä (kukapa tykkäisi?). Maahan en uskalla nameja kuitenkaan kesken kaiken heitellä, koska en halua haisteluongelman alkavan taas. Sijaistoiminto joo, mutta ei sitä yhtään helpota, jos maassa oikeasti on nameja. Ja pelkästä lelusta Netta ei palkkaannu ja namin ja lelun virittäminen samaan systeemiin on esim. ratapätkän keskellä vähän haastavampi juttu. Kädestä taas ei saisi palkata... Että ehkä tuo lelusysteemi alkaa olla ainoa jäljellä oleva.

4 kommenttia

  1. Kivaa videota ja tekstiä taas ! :) Näitä on kiva lukea.
    Ootko miettiny namipurkkia? Toimii vähänkuin heittopalkkana. Mulla on vanha lääkepurkki jonka heitän. Siellä sisällä siis nami ja sillon koira ei sitä heti saa, vaan kun ite heittää sen + tuotava sulle, että avaat sen (jos ei nyt hommaa sellasta versiota, jonka saa puremalla helposti auki).
    meillä on Atlaksella jännästi sillain, että kun treenatan agilitya kahdella paikalla niin toisessa paikassa se palkkaantuu lelulla ja toisessa ei :D En tiedä miksi, en osaa selittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite asiassa mietin totakin :D Netta tosin ei osaa vielä noutaa mutta vois kyllä olla, olis varmaan nopeampi kuin ainainen lelusta namin kaivaminen (varsinkin kun nää viritelmät on ollut että lelussa on kiinni sukka ja sukan sisälle tulee nami.. :'D ). Kiitos vinkistä! :)

      Poista
    2. Joo Atlas on aika huono noutamaan myös, tykkää enemmän lällätellä lelun kanssa :'D Mutta! Kun sen namipurkin sisällä on nami jonka se haluaa, se oikeasti tuo sen mun luokse koska se haluaa sen sieltä sisältä ja vain minä voin sen avata! :D Kannattaa ainakin kokeilla!
      Vähä tietty ensin pitää opettaa siihen purkkiin eli nami purkkiin, kansi kiinni ja heiluttelet sitä ja avaat sen sille. Tajuaa, et se purkki on paras!

      Poista
    3. Joo, pitää etsiä jostain tarpeeksi pieni purkki että mahtuu taskuun :D

      Poista