maanantai 24. maaliskuuta 2014

Maaliskuun vähäiset agitukset

Maaliskuun agituksia. Yritän nyt ryhdistäytyä ja laittaa treenijutut ajoissa tänne, niin ei tule tällaisia sekavia postauksia. Katsotaan, intoudunko laittamaan viime vuoden julkaisemattomia treenivideoitakin.. Ehkä, ehkä en. En tiedä, olisiko se turhaa, kun niistä on kuitenkin jo tosi paljon aikaa.

Nyt on tavoitteena treenata vähän kaikkea ja mennä kaikkiin mahdollisiin mölleihin. Kepeille on tehty treenisuunnitelma, siitä lisää myöhemmissä postauksissa (jos musitan). Olen ostanut myös ison vihkon, jossa on viisi eri osiota ja yksi on nyt agilitylle pyhitetty.

5.3. vapaavuoro

Käytiin tänään vapaavuorolla. A:n ja puomin kontakteja treenattiin niin, että Odota!-käskyn jälkeen naksautin naksuttimella, kun Netta kosketti kontaktipintaa. Alkuun Netta heti A:n jälkeen kääntyi katsomaan minua, mutta namialustan asettaminen jonkin matkan päähän A:sta auttoi. Yleinen ongelma naksuttimen kanssa meillä, Netta kun kääntyy katsomaan minua, kun kuulee naksahduksen.

Keinulla ei ollut namialustaa. Pari kertaa Netta hyppäsi kesken pois; taisi jännittää, kun on ollut paljon taukoa eikä viime treeneissä ollut keinua ainakaan radalla, enkä ole varma tehtiinkö sitä silloin yksittäisenä. Namialustan puutteen vuoksi naksauksen kuullessaan Netta kääntyikin heti keinulta tultuaan minua kohti. Mutta kyllä se siitä!

Kepeillä oli aluksi kolme ohjuria kummassakin päässä (neljän toiston verran) ja sitten vähennin määrää kahteen kummassakin päässä (neljä toistoa). Ei ongelmia, eikä tällä kertaa virheitäkään. Vauhtia saatiin enemmän kuin viimeksi, kun Netta pääsi tulemaan kepeille suoraan putkelta. Ennen keppitreeniä Netta meni kepit kaksi kertaa hyvin hitaasti ilman ohjureita (virheettömästi silti).

Rataa tehtiin kaksi kertaa ja molemmat kerrat olivat ihan luvattoman hitaita, tiedän sen itsekin. Huomaa taas tuhannen ekrran, kuinka Netan vauhti hidastuu, jos en itse juokse kunnolla. Juokse juokse juokse! Miten saan iteni muistamaan sen! Ja renkaan jälkeen ohjailin ilmeisen epäselvästi molemmilla kerroilla. Puomin kontaktit eivät näy videolle, jotan niistä en mitään osaa näin jälkikäteen sanoa. Estemokailut johtuivat jälleen kerran kaikki meikäläisen hyvin epäselvästä ja väärästä ohjauksesta. Kuten aina ennenkin.

Pääpointti on nyt kuitenkin, että minun pitäisi pystyä juoksemaan enemmän, jotta Netta saisi kunnollisen vauhdin. Treenin välissä Netta myös haahuili haistellen, että se taisi paineistua jostain. Mutta mistä? Oma olotila (ei mielestäni mitenkään erikoinen - paitsi jos se johtui hallin hiljaisuudesta, mutta niin on ollut aina)? Vai juuri hallin hiljaisuus ja muiden koirien puute? Jokin muu? Mene ja tiedä.




9.3. agilitykoulutus

Tänään oli shelttien agikoulutus Pärnävaaralla, kouluttajana toimi Noora Muuttoranta. Mekin päädyttiin loppujen lopuksi tekemään meille haastavampaa rataa. Jossain oli ratapiirros koko radasta, mutta koska halusin olla hankala ja tehdä hankalimman kautta, väänsin sitä vilkuillen vain sen osan, mitä Netan kanssa ehdittiin tehdä. Kepit skipattiin kokonaan.

Aluksi esteitä 1-4, sitten 5-10 ja 12-18. Olipa tässä jo meillekin haastetta, etenkin tuo 15-17. Niistopersjättöä (?) (este 16) saatiinkin hioa. Entistä enemmän alkaa ainakin rataantutustumisissa tuntua, että omistajahan tässä kehonhallintakurssia tarvitsee, eikä koira.

Enempää en oikeastaan osaa selittää, kun tarkasti en muista kaikkia juttuja ja videota ei ole. Tokalla kierroksella ehdittiin vielä käydä tuo 12-18 uusiksi ja siinäpä se sitten olikin. Nyt pitää vain hakata omaan mieleen, että pitää oikeasti juosta ja olla koiran edellä, koska se vaikuttaa koiran vauhtiin. Ja käskytyksiä voi huudella aiemmin. Ja koiran pitää ajoissa tietää, minne ollaan menossa.

Pakollinen loppuhehkutus Netasta. Pelkäsin (ja olin varma), että se vain haahuilee ja haistelee, mutta eihän se tehnyt niin paljoakaan! Ennen omaa vuoroa Netta sai tehdä temppuja ja radalla haistelut tapahtuivat lähinnä silloin, kun minun piti kuunnella kouluttajaa - ei kesken radan. Ei ollenkaan samaa meininkiä kuin esim. joskus mölleissä. Hyvä Netta! Onpahan muuten helppoa palkatakin, kun joku muistuttaa aina, kun pitää palkata.


11.3. treenit

Melkein kaksi viikkoa treeneistä ja vasta nyt kirjoitan... Anyway, ratana oli hyppyrata. Videokin on, mutta se on osittain sumea. Tarinan opetus onkin, että kannattaa ennen videoimista katsoa, ettei päällä ole supermakroasetus.. Fiksua joo.

Minulla oli taas suunta hukassa ja sekoilin minkä ehdin. Video on vasta tokalta kierrokselta, ekalla unohdin lahjakkaasti esteitä ja ei tämä toinen yhtään sen parempi ole. Miksen voi oppia liikkumaan niin, että Netan pitää juosta? Parhaitenhan se juoksee, kun minä juoksen - miksi aina tulee kohtia, joita en osaa selvittää juoksemalla itse? Haastatta kerrakseen.

Videolta on enää paha sanoa juuta tai jaata... Hyviä nameja vaan ja menoksi. Treenien päätteeksi tehtiin hyvin vähän keinua ja vielä muutamat kepittelyt (molemmissa päissä kaksi ohjuria).


P.S. Ilmoitin Netan Joensuun näyttelyyn.. Ja asiasta kukkaruukkuun, canicross aloitetaan, kun lumet sulavat. Juoksuvyö on, viikonloppuna tehdään vetoliina ja sitten tarvitaan enää valjaat. Hui.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti