lauantai 22. maaliskuuta 2014

Nermari hakumetsässä

Aamulla lähdettiin Netan kanssa hakutreeneihin, jotka olivat eri paikassa kuin aiemmat treenit. Herkkuna oli kissanruokaa ja rasioina uudet supersöpöt (ällösöpöt?) Citymarketista ostetut sydänrasiat. Tehtiin neljä pistoa niin, että estin Nettaa näkemästä, minne maalimies meni. Sitten vain yksi ääniapu ja Netta pinkoi joka kerta hirmuisella vauhdilla maalimiehen luokse.

Nämä olivat (muistaakseni) Netan kolmannet hakutreenit, joten olen ylpeä tuosta epäpalveluskoirasta. Selvästi maalimies voi mennä jo syvemmälle metsään. Netta oli myös aika tarkka; tänään se ainakin kerran pinkaisi juoksuun, pysähtyi hetkeksi (tekemään havaintoja?) ja sitten juoksi maalimiehen luo. Selvästi Netasta kiva laji. Pitää väkerrellä vielä jonkinlainen liivisysteemi ja jossain välissä alkaa miettiä ilmaisun opettamista. Siinä voikin olla työmaata...

Iltapäivällä sitten käytiinkin äidin ja koirien kanssa lenkillä. Oli kivan lämmintä, vaikka vähän tuulikin. Eilen tuuli oikein kunnolla ja Mirua ei ennen tokotreenejä huvittanut käydä pissalla, vaan kun käännyimme takaisin hallille, Miru kiskoi hallin ovea kohti. Fiksu koira?

Netta sai myös Petsien temppurinkiä varten harjoitella tänään ryömimistä. Maahanmenokäskytyksen kanssa saa vain olla tarkkana, ettei näytä väärällä käsimerkillä, jolloin Netta vain kumartaa. Ryömimistreeniä pitää luonnollisesti vielä jatkaa paljon, mutta ainakin Netta näytti tajunneen pääidean.

Huomista mätsäriä varten pitää vähän puunata Nettaa ja ehkä pesaista valkoiset kohdat, jos ne kovin rapaisilta näyttävät. Se on kyllä luultavasti turhaa, jos huomenna on huono sää. Varmaa on kuitenkin se, että tassu- ja korvakarvat vaativat jonkinlaista siistimistä. Ja takkukontrollia. 


Lisää kuvia on täällä, sillä en tiedä, jaksanko/muistanko lisätä niitä tänne. Pitää myös katsoa, miten tuo kuvakoodi käyttäytyy.. Ei nimittäin huvittaisi pienentää kuvia erikseen kuvasivulle ja blogiin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti