perjantai 7. kesäkuuta 2013

Mietteitä menneistä

2010


Netta tuli meille 21.6. ensimmäiseksi omaksi koirakseni. Kesällä se opetteli hihnakäytöstä ja lenkkeilimme lähimetsässä. Syksyllä kävimme pentu- ja tokokursseilla sekä parissa mätsärissä. Jälikäteen on hyvä olla viisas ja miettiä, miksi en käyttänyt Nettaa pentuna enemmän joka paikassa. Miksi, oi miksi en selvittänyt, olisiko jossain ollut näyttelykoulutuksia?

Netta kärsi matkapahoinvoinnista ja kiersi autot kaukaa. Vieraat koirat hirvittivät sitä ja se jäi jumittamaan, jos näki jotain mielestään pelottavaa. Kehäkäytöksessä oli varmasti miljoona asiaa, joissa oli parantamisen varaa. Silti se oli ekassa mätsärissään sinisen saaneiden pentujen kolmas ja tokassa mätsärissään sai punaisen. Se ilahdutti, eihän Piri ollut huiman neljän mätsärin urallaan koskaan saanut punaista ja Netta teki sen toisessa mätsärissään.

2011


Mätsäröinti lähti käyntiin ja oli epätoivoisia yrityksiä tehdä Netan korville jotain, saada niistä kevyemmät. Yritykset kestivätkin ehkä peräti viikon.. Mätsäröitiin ja jokunen tulos tuli, ainakin SIN2, SIN3 ja SIN4 sekä shelttipäivän mätsäristä PUN3. Yhteen aikaan Netta oli sijoittunut joka kerta sinisissä ollessaan. Sekin putki katkesi. Näyttelyistä haettiin kolme H:ta.

Oli epätoivon hetkiä, kun Nettaa ei kiinnostanut leikkiä koirapuistossa muiden kanssa. Tutustuttiin mahtavaan koiraporukkaan. Kokeiltiin vähän siipiämme agilityn saralla ja muuten ei taidettukaan tehdä mitään erikoisempaa.

2012


Oli ilo huomata, kuinka Netan kehäkäytös oli parantunut. Mätsäröitiin ahkerasti napsimassa sinisiä ja punaisia nauhoja. Sijoituttiin kerran, se oli SIN3. Näyttelyistä haettiin Netalle nuorten luokasta T ja avoimesta luokasta H.

Shelttilenkkeiltiin, kokeiltiin taas tokoa, kokeiltiin koiratanssia ja aloitettiin agi toden teolla. Netta oli mahastaan kalju. Käytiin koirien uimakoulussa. Lenkkeiltiin ja tehtiin kaikeanlaista hauskaa. Kuvasaldo koneella kasvoi kasvamistaan. Harkitsin vakavasti mätsäritaukoa.

2013

Vuoden ekassa mätsärissä Netta repäisi ja oli SIN BIS3. Vuosi jatkui hienosti. Kuudesta mätsäristä viisi tulosta ekan mätsärin tuloksen lisäksi, jopa SIN BIS1. Aloitettiin jopa mölliuramme ja ollaan liidelty agissa aktiivisesti. Harrastusten osalta tämä on ollut mahtava vuosi tähän mennessä. Niin, ja näyttelystä käytiin hakemassa EH.

Netan kehäesiintyminen on parempaa kuin koskaan. Lisäksi olen viime aikoina oikeasti tajunnut sen, että Netan paikallaolot ovat parantuneet valtavasti verrattuna esimerkiksi agilityn hallittavuustestiin.. Ehkä luotan paremmin siihen, että Netta pysyy. Kuvatessa onkin tosin eri juttu.

Siinäpä oli mietteitä menneistä harrastusjutuista. Syvällisempää kirjoitusta tulee joskus, kun on kunnolla aikaa. Huomiseen!

2 kommenttia