tiistai 25. kesäkuuta 2013

Piri

4.4.2007-12.2.2010

sä et tuu sieltä takas milloinkaan
huudan kuinka kauas ja kuinka kovaa vaan
sä et kuule rukoustani kuitenkaan
pyydän kuinka kauniisti ja kauan vaan

Muistan vieläkin sen aamun, kun äitini tuli herättämään minut ja kertoi, että Piri on jäänyt auton alle ja kuollut. Vielä unenpöpperössä se ei tuntunut todelliselta ajatukselta. Minä kai nipistin itseäni todetakseni, että olin hereillä. Kaikesta huolimatta halusin sinä päivänä mennä kouluun, mutta isä tuli hakemaan minut ennen liikuntatuntia.

when it hurts inside
read all the signs
follow
it's okay to feel down
and just remember that nothing's made to last

En tiedä, vaikuttiko kouluun meno Pirin kuolemasta huolimatta asioihin millään tapaa. Mietin, mitä tästä nyt tulisi, kun Suskun kuolemakin oli ollut kamala isku. Piri kuoli kahta päivää ennen ystävänpäivää. Se ystävänpäiväkin taisi osittain kulua itkemiseen. Ei mikään paras mahdollinen ystävänpäivä. En kuitenkaan enää seuraavalla viikolla kokenut surevani Piriä enää kovin paljoa. Jälkikäteen olen kuitenkin miettinyt, sysäsinkö asian vain mielessä kauemmaksi.

kun liian nopeaa on ihmisen lento
kuin sudenkorento
niin hauras ja hento
ja liian nopeasti aika voi viedä

Vaihdetaan tuohon pätkään ihmisen tilalle koira. Kuka olisi odottanut, että oli Pirin vuoro lähteä? Piri ei ehtinyt nähdä edes kolmatta syntymäpäiväänsä. Piri oli nukkunut välillä öisin häkissään minun huoneessani. Viimeinen muistikuvani Piristä elossa on, kun päästin sen yöllä huoneestani. Aamulla Piriä ei enää ollut.

traces of your light
are disappearing from my life
I wish that I could hold you now
but I can only cry

Kuten Susku, myös Piri on alkanut jäädä muistoissa taka-alalle. Nyt Pirin muisteleminen alkoi kuitenkin itkettää vähän. Ei se enää ole päivittäisessä elämässä mukana. Meillä on Miru, joka on Pirin siskon pentu. Jos Piri eläisi, Miru ei olisi meillä. Jossittelu on turhaa.
tiedän että elämää ei voi hallita
se kulkee minne tahtoo vapaana

Eihän sitä koskaan tiedä, mitä seuraava päivä tuo tullessaan. Kyllähän sen tietää, että koira ei elä niin kauaa kuin ihminen. Tuskin kukaan toivoo koiransa kuolevan nuorena. Jokainen koira ansaitsisi pitkän elämän, kunhan se on sellaisessa kunnossa, ettei eläminen aiheuta sille tarpeetonta kärsimystä. Mutta vaikka kuinka olisinkin toivonut, että Piri olisi voinut elää pidempään, asialle ei voi mitään. Ehkä se oli kohtalon määräys.

Kursivoidut kohdat: 1. Laura Närhi - Jokainen yö (san. Laura Närhi), 2. Indica - In Passing (san. Jonsu & Rory Winston), 3. Indica - Ihmisen lento (san. Jonsu), 4. Anna Abreu - Everywhere I go, 5. Haloo Helsinki! - Lähtövalmiina (san. Elli Haloo & J. Mykkänen)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti