keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Operaatio Uimaharju

Kuten otsikosta voi päätellä, auto starttasi tänään ja suuntana oli Uimaharjun koiraklubin mätsäri. Mukana meillä oli Axu-eukku omistajineen. Olimme varustautuneet monella vesipullolla sekä hyttysmyrkyllä, joka ainakin minun osallani jäi käyttämättä. Olimme kuulleet, että siinä paikassa, missä mätsäri oli, olisi paljon hyttysiä. Muurahaisia kyllä oli, mutta ei hyttysiä niin paljoa oli.

Kuuma oli, mutta onneksi mukana oli Netan viilennysmantteli. Pullollinen vettä siihen ja Netan niskaan. Kyllä Netta vähän joikin vettä. Mantteli oli välillä pois, mutta laitoin sen uudelleen ja se oli Netan päällä ennen Netan omaa kehää.

Nameina oli lihalastuja ja Citymarketista eurolla ostamiani Hau-Haun nameja, jotka olivat olleet poistotarjouksessa. Olimme avoimessa luokassa ensimmäisessä parissa. Netta seisoi kivasti. Ekaksi piti mennä parin kanssa ympäri ja sitten oli yksilöllisen tarkastelun vuoro. Tuomari kysyi, antaako Netta katsoa hampaat, johon vastasin kyllä. Jotenkin Netta kuitenkin päätti, ettei hampaiden katsominen ollutkaan niin kiva juttu (johtuikohan miestuomarista?). Edestakainen liikekin meni kai ihan hyvin. Vielä kerran piti mennä kehä ympäri parimme kanssa, kunhan pari oli tarkasteltu. Netta sitten sai punaisen ruusukkeen.

Avoimessa luokassa oli yhteensä viisi paria. Jouduin yllättäen mukaan sinisten nauhakehään, koska sain esitettäväkseni Atte-schapendoesin. En ollut koskaan aiemmin juurikaan muiden koiria esittänyt, kerran Axun ja kerran yhdessä näyttelyssä yhden koiran. Atte sitten tuli sinisten kakkoseksi ja kipaisin hakemaan kaverilta Netan, joka olikin aika innoissaan.

Nauhakehästä käteltiin aluksi yksi ulos ja sitten piti mennä kerran ympäri ja seisottaa. Netta jaksoi tosi hyvin kuuman säätilan huomioon ottaen. Kehässä oli jotain hajuja, mutta Netta ei onneksi stopannut. Ja kerran ennen ympärijuoksua onnistuin tiputtamaan oman namin maahan. Mikäs siinä, jalka päälle ettei Netta alkaisi kyntää.

Netta sitten sijoittui punaisten kakkoseksi. Eka sijoitus punaisissa sitten vuoden 2011 shelttipäivän mätsärin, jolloin Netta oli punaisten kolmonen. Eli periaatteessa eka varsinainen sijoitus punaisissa!

PUN2

Ei kommentteja

Lähetä kommentti