perjantai 28. kesäkuuta 2013

Jatkouimakoulu

Jos niin voi sanoa... Koska kesätyöni loppuivat ja koska oli aikaa, kävimme Axu-eukun luona. Ideana oli mennä uimaan ja saada Nettakin uimaan. Mutta mitä tekee Netta pelastusliiveissään? Katselee vain rannalla ja ehkä vähän kastaa tassujaan rantaveteen. Ei mitään vaikutusta, vaikka minä räpiköin ja sukellan. Olisi varmaan pitänyt olla nameja mukana.

Ulkoilujen jälkeen Netta melkein suostui leikkimään Axun kanssa. Ainakin se sinkoili ja innostui Axun leluista... Ja Axun omistaja saattoi saada näistä kahdesta yhteiskuvan. Kuvia odotellessa... Oma kamerani kun oli kotona.

Uintiopetus jatkui illalla lenkillä. Netalla oli taas liivit ja kyllähän se edelleen tuli siihen asti, että se oli uintisyvyydellä. Sitten sille tuli hätä päästä rantaan. Nyt vain oli hihna kiinni liiveissä ja sillä sai kevyesti ohjailtua Netan suuntaa. Pakkohan se on matalammalle aina päästää, jos se on ihan oikeasti hädissään. Mitenkähän sen saisi tajuamaan, että kyllä se vesi kantaa, vaikka sen tassut eivät olisikaan pohjassa kiinni. Samaisella reissulla Netta myös tärisi, olikohan se sitten vilua vai pientä hätää siitä uinnista, mene ja tiedä.

Toisaalta Mirulle asia oli selvästi hankalampi. Äiti opetti sitä uimaan samalla, kun minulla oli kädet täynnä työtä Netan kanssa. Mukana oli siis koirien iltaruuat sekä Netalle yksiä nameja, jotka tulivat yhdestä mätsäristä palkinnoiksi. Mirulle vesi on selvästi isompi "kynnys" kuin Netalle, joka tosin kävi viime kesänä koirien uimakoulussa.

Nyt olisi vain perusteiden romuttamista kantaa Netta veteen liiveissä tai ilman. Niin kokeiltiin kaksi vuotta sitten, eikä se luonnollisesti Nettaa miellyttänyt, mutta koirauimakoulussa onneksi tuli lisää tietoa. Treeniä, treeniä, treeniä vaan, ja ehkä se sitten jonain päivänä uikin. Vilkulle taas uiminen ei ole ongelma eikä mikään. Siitä asti, kun se oppi uimaan, se on uinut varmasti (melkein liiankin) ja rauhallisesti.

2 kommenttia

  1. Minä opetin meidän Netta sheltin ihan koiran ehdoilla uimaa. Alkuun kun tassut irtosivat pohjasta Netta kääntyi ja ui rantaan. Sitten taas aloitettiin houkuttelu alusta. Loppukesästä päästiin siihen että sain sen uimaan minun ympäri, kun seisoin polvia myöten järvessä. Toisena kesänä Netta ui minun ja rannan väliä ja kolmantena kesänä ui minusta poispäin hakemaan heitettyä palloa.

    Pitkä tie, mutta nykyään Netta tykkää uimisesta ja hakisi palloa vedestä vaikka kuinka kauan. Vain ensimmäinen kastautuminen vaatii vähän houkuttelua. Jos ranta tuttu niin ei ongelmia.

    Pelastusliivit olivat päällä aina kolmannen kesän loppuun saakka. Silloinkin aloitettiin aina liiveillä ja lopuksi tehtiin muutama rinki ilman liivejä. Neljäntenä kesänä enimmäkseen uitiin liiveillä, mutta uinti sujui myös ilman liivejä. Nyt ikää 10 v ja palattu taas liivien käyttäjäksi niin uinti ei ole niin raskasta ja voidaan uida hieman pidempään kerralla. Uimakoulu aloitettiin varmaan 5 vuotiaana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ookei :) Viime kesänä ei kamalasti voinut harjoitella, kun oli aika kylmää, onneksi tänä kesänä vielä ehtii. Pitäisi varmaan ottaa makkaraa mukaan, kun tuo ei leluille lämpene. Pitää joskus kokeilla niin, että Miru ja Vilkku eivät ole mukana.

      Poista