keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Harrastushaun kooste

Tässä on harrastushaun kooste, kiitos kaikille ehdottaneille! Jätin tästä kuitenkin pois koiratanssin ja haun, koska ne olivat jo listalla, joten ne eivät sinällään ole meille uusia. 

Jälkeä ollaan itse asiassa mietitty ja meillä onkin jo jälkiliina. Enää pitää vain etsiä lisätietoa ja odotella maan sulamista, varsinkin kun piha on pääosin luminen ja jäinen. Perusteita googlaamaan siis. Myös verijälki on vähän vieraampi juttu. Olen kuullut että jotkin koirat saattaisivat säikähtää verta, mutta onhan jälkeen muitakin tapoja. Yhtenä ideana olivat hajuerottelutehtävät. Se sopisi varmaan hyvin Netalle, jos vain keksisi jotain mukavaa hajun perusteella etsittävää. 

Dobo on lajina kiinnostava. Meidän suunnalla ei harmillisesti järjestetä dobokursseja, enkä ole varma, osaisinko tehdä yksin kaikki asiat oikein. Myös välineet vaikuttavat aika hintavilta meidän budjettiin tällä hetkellä, mutta ehkä voimme mennä dobokurssille, jos pääsen opiskelemaan paikkakunnalle, jossa sellaisia kursseja järjestetään.

Rally-tokoa olen myöskin miettinyt, mutta toistaiseksi en ole saanut vietyä ajatusta pidemmälle tahkotessani aina vain tavallista tokoa ja sen liikkeitä. Olettaisin, että ainakin perusasento ja seuraaminen kuuluvat rally-tokoon, mutta laji on minulle melko vieras. Kursseja ainakin saattaisi olla, joten pistetään harkintaan, jos joskus tulisi kurssi sopivaan saumaan. Tällaisissakin pelottaa nimittäin, jos onnistuu itse sotkemaan kaiken, mutta eihän sitä koskaan tiedä, mitä tuleman pitää.

Koirahiihto ja vetolajit. Koirahiihto luultavasti ei tule onnistumaan, koska en omista suksia (tämä ei ole vitsi, hiihdin viimeksi kolme vuotta sitten). En myöskään tiedä, miten paljon Pohjois-Karjalassa on koirille sallittuja latuja. Canicrossin aloittaminen on melko varmalla pohjalla sikäli, että meillä on jo vetovyö. Enää vetoliina ja -valjaat, eri asia milloin pystyn hankkimaan ne.

2 kommenttia

  1. Saija jänkävaara järjestää rallytoko kursseja. Meillä alkaa huomenna kymmenen kerran alkeiskurssi. Ite päädyin rallyyn oikean tokon sijasta siksi että kisaamiskynnys on supermatala ALO:ssa ja meidän tekeminen ei oo eikö tuu olemaan niin vakavaa mitä toko on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olenkin joskus katsonut Featherfoxin sivuilta noita kursseja :) Joalla olisi myös ollut nyt tutustumiskurssi rallytokoon mutta se olisi ollut osittain limittäin agilityn tekniikkakurssin kanssa, mutta ehkä tässä vielä joskus tulee mahdollisuuksia. :)

      Poista