keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Vastaukset #2

Tässäpä vastauspostauksen toinen osa. Harrastushakuun saa vieläkin vinkata harrastuksia, linkki on sivupalkissa.

Oletko harkinnut seuraavaa koiraa, millaista ja milloin?
Kyllä. Shelttihän se luonnollisesti tulee olemaan, väri ja sukupuoli on vielä vähän auki. Ajankohta on luultavasti aikaisintaan kolmen-neljän vuoden päästä, koska on erinäisiä asioita, jotka siirsivät alkuperäistä ajankohtaa. Tarkoitukseni kun on ensi vuonna päästä yliopistoon ja opintoihini tulee kuulumaan tietyn pituinen ajanjakso ulkomailla opiskelua. Se on oletettavasti toisen (2016-2017) tai kolmannen (2017-2018) lukuvuoden aikana ja haluan ottaa pennun vasta sen jälkeen.

Mikä on parasta koiran kanssa?
Pienet ja suuret onnistumiset sekä moni muu asia. Kaikkea en oikeastaan osaa eritellä.

Paras hetki jonka olet viettänyt Netan kanssa?
Vaikea kysymys, ei ole vain yhtä. Tähän olisi niin helppo vastata jotain SIN BIS1 -sijoituksesta tai muista harrastusonnistumisista, mutta toisaalta monesti jo pelkät lenkit voisivat sopia tuohon määritelmään.

Mikä sheltissä miellyttää ja ei miellytä?
Sheltissä miellyttää luonne, koko, ominaisuudet ja tiettyyn pisteeseen asti ulkonäkö. Toisaalta ulkonäössä ei miellytä mahdollinen liioiteltu turkki tai muutenkaan liioitellut ominaisuudet. Kultainen keskitie olisi hyvä... Ei myöskään miellytä se, että on oikeasti arkoja yksilöitä (Nettakaan ei ole varsinainen "arka arka", jos tarkemmin määritellään). Sitten taas kaikki silmäsairaudet... Korvien oikeanlaisuus.. ei kun vääränlaisuus...


Milloin olet ollut turhautunut Nettaan?
Esimerkiksi yksyllä, kun oltiin Axun kanssa lenkillä ja Netta kadotti korvansa, mikä ei ole yhtään Netan tapaista. Se vain haahuili, eikä ollut kuulevinaankaan sanoja kuten "nami" ja "herkku", vaikka se niihin yleensä reagoi.

Mistä Netta sai nimensä?
Isäni keksi sen. Minulla oli lista erilaisista nimistä, mutta isäni alkoi puhua tulevasta pennusta Nettana (syytä tähän en tiedä) ja Nettahan siitä sitten tuli.

Kuinka valitsit Netan kasvattajan?
En oikeastaan muista enää tarkasti. Kaiken kaikkiaan koiran hankinnassa oli pieni mutka matkassa, mutta sitten kuultiin Netan kasvattajasta. Hänellä oli vapaana kaksi narttupentua (molemmat soopeleita) ja häneltä sitten päädyttiin Netta ostamaan.


Mikä on teidän mieluisin harrastuksenne Netan kanssa?
Agility ja mätsärit.

Oletteko Netan kanssa mielestäsi samanlaisia luonteeltanne?
En oikein osaa sanoa. Kyllä ja ei. Sanotaan, että sellainen koira, sellainen omistaja, mutta totta kai eroavaisuuksiakin on.

Miksi valitsit juuri Netan koiraksesi?
Kasvattajalla oli vapaana kaksi narttupentua (molemmat soopeleita). Näistä pennuista valitsin sen, joka oli isän mukaan enemmän Netan näköinen. Pennut nimittäin olivat tuolloin sen verran nuoria, ettei muun perusteella oltaisi osattu valita.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti