torstai 3. lokakuuta 2013

Agitusta ja vähän muutakin

Tänään siis käytiin vapaavuorolla. Ohjaajan äänikin alkaa olla paremmassa kunnossa, tosin kovinkaan korkealla äänellä en vielä pysty puhumaan. Arvon neiti Netunen bongaili jo alkuun maasta vähän nameja. Tehtiin keppejä ja kontakteja ja lopuksi pieni rallattelupätkä (tästä ei ole videota, muista on).

Kepeistä aloitettiin ja niitä tehtiin myös ennen loppurallattelua. Otettiin siis ohjurit käyttöön. Mitäpä tässä turhaan selittämään mitä tehtiin, videolta sen näkee. Kerran Netta pujahti jotenkin kummalisesti ohjurin ohi. Ja no, ignooratkaa minun liikkumiseni, kiitos. Kun lopuksi irrottelin ohjureita ja niitä oli vain toisella puolella, Netta omatoimisesti teki kepit (oikeaoppisesti) ja kerran myös hyyyyvin hitaasti ilman kädellä näyttämistä (tämä ohjureiden poistuttua) ja jätettiin kepit sitten siihen. Välillä kepit menivät vauhdikkaammin, välillä eivät. Videolla oli niin monta keppisuoritusta, että karsin niitä vähän (ettei tulisi liian pitkä video).

Puomi ja A-este olivat seuraavat kohteet. Kiipee-koske-mennään, siihen päädyttiin haahuilun jälkeen. Ja näillä nyt menään ja piste. Keinua tehtiin myös vähäsen. Yhden kerran Netalle tuli melkein lipsahdus keinulla, mutta hetken kieltäytymisten jälkeen se suostui menemään taas keinua. Videolla lisää, turha näitä on sen enempää ruveta tässä aukomaan. Paitsi että puomilla ja A:lla huomataan taas kerran oman käskytyksen hitaus. Kuin myös keppien kohdalla, ei kontakteistakaan ole tällä videolla kaikkia suorituksia. Videota editoidessa nyt kämmäilin vielä niin, että onnistuin sotkemaan keppikertojen järjestyksen, mutta ehkei sillä niin ole väliä kun ne kuitenkin videolla ovat.


Tänään myös käytin aikaa Netan turkinhoitoon. Hoitoaine, kampa, sakset ja lopulta myös karsta. Ei siis mitään sen kummempaa kuin turkin selvittelyä ja lähtevien karvatuppojen irrottelua. Viisastahan se karvanlähtö nyt on aloittaa, hei Netta! No joo. Jo edellisellä turkinhoitokerralla tuntui, että kampa tepsii tällä hetkellä harjaa paremmin. Samalla vaivalla kävin tänään perusteellisemmin läpi pöksyvillat jne. Kainaloissa oli takut, toisen kainalon takku oli isompi kuin toinen. Ovatkohan valjaat syy noihin takkuihin? Myös korvantaustatakuista hankkiuduttiin eroon. Karsta oli lyömätön apu pöksyvillojen kanssa ainakin Netan turkissa.

Kampaan ja karstaan tarttuneet karvat sekä irti leikatut takut

2 kommenttia

  1. Nyt teidän meno näytti ihan hirvittävästi paremmalta! Olen siis sama tyyppi joka suositteli ohjureita tai verkkoja.

    Kepeillä oli vauhtia ihan hurjasti enemmän ja Netta teki ihan täysin eri astenteella. Ei kannata nyt kiirehtiä yhtään vaan ihan rauhassa tehdä ensin tuolla tavalla ja sitten lähteä yksitellen poistamaan ohjureita ettei koiran tehtävä vaikeudu liikaa kerralla. Mutta tosiaan ohjureilla kepit näytti tosi kivalta ja Netta selkeästi tykkäsi tehdä ja se oli innokas.

    Samoin kontakteilla olit saanut Nettaan uuden paljon paremman asenteen ja se teki paljon iloisemmin ja reippaammin. Puomikaan ei näyttänyt jännittävän ainakaan niin kuin ennen. Hienoa edistystä.

    Paljon paremman näköistä yhteistyötä ja koirakin selkeästi oli ihan täysillä mukana eikä jumiutunut haistelemaan tms. Netalla selkeästi oli hauskaa eikä se näyttänyt yhtään paineistuvan. Hienoa edistystä.

    Sellaisen vinkin antaisin vielä, että mitä jos laittaisit keppien päähän jonkun pienen kipon/kannen tms. jonka päälle laitat sen palkan?

    Voisin suositella suo laittamaan sen kipon myös esimerkiksi radan loppuun ja pudotat sen palkan sinne kippoon/laitat sen sinne valmiiksi, että Netta oppii ettei palkka tule sulta kädestä. Näin se saattaa oppia irtoamaankin paremmin esteillä, kun se ei aina odota palkkaa kädestä. :) Lisäksi ajattelin, että voisiko haistelun syynä joissakin kohdissa olla osittain myös se, että Netta on tottunut saamaan palkan maasta jolloin se ikäänkuin etsii sitä palkkaa. Lisäksi sitten, kun Netta saa vielä lisää itsevarmuutta ja vauhtia niin se oppii aina ikäänkuin "ampumaan" viimeisten esteiden yli sinne palkalle. Tämä on hyvä juttu esim. radalla jossa on loppusuora. Tarpeeksi, kun koira oppii aina ampumaan palkalle niin se tekee lopulta niin myös kisoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keppien päässä itse asiaasa oli kansi, se ei varmaan videolla näkynyt. Treeneissä vaan pitää varmaan saada joku muu tiputtamaan se palkka kannelle/kuppiin, koska Netta on erinäisiä kertoja käynyt/yrittänyt käydä hakemaaaa namin jo ennakkoon

      Poista