tiistai 15. lokakuuta 2013

Pitkästä aikaa treeneissä

Kahtena aiempana viikkona agilitytreenit jäivät väliin ensin flunssan ja sitten matkan takia, mutta nyt päästiin vihdoin treeneihin. Hallilla oli valmiina rata ja sitä en jaksanut piirtää, koska se oli melkoista kieputusta. Ekalla kerralla tuli paljon kämmäilyjä. Suoritettiin rataa miten sattui, Netta hyppäsi ohjurien yli pois ja hyppäsi keinulle mennessä pois keinulta.

Toka kerta onkin videolla. Netta tuntui edelleen paljon nopeammalta kuin aiemmin, mutta aikaa näkyi menevän tosi paljon. Kepit olivatkin vähän hitaat. Toisella kertaa keinulle mennessä Netta hyppäsi pois. Ja aikaa vei varmasti oma töppäily, kun kaksi kertaa tuli tilanne: "Mitäs tässä nyt pitikään tehdä?" Että joo. Liikaa muistettavaa ja liikaa samaa juttua. Omia kämmäilyjä. Pöh. Jonain kertana pitää taas tehdä erikseen noita keppejä. Netan vauhdista jäi kuitenkin hyvä fiilis (mistä sitten johtuukaan ettei se videolla niin nopealta näytä?!)

4 kommenttia

 1. Mä tein sellasen huomion, että noin puolivälissä rataa sä itse hidastit vauhtia tai siis kyllähän sä juoksit, mutta jotenkin hitaammin jolloin myös Netta hiukan hidasti.

  Oletko ikinä yrittänyt tehdä niin, että annat mennä vaan "täysillä" tai siis et itse hidasta yhtään vauhtia vaikka Netta vaikuttaisi jossain kohtaa hiukan hidastavan? Tottakai sun pitää koiran vauhtia vähän seurata, mutta kohdissa joissa voit itse juosta kovempaa (suorat yms) niin annat vaan mennä ja yrität tsempata koiraa kovempaan vauhtiin.

  Omaan liikkumiseen kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota ja yrittää tarkkailla sitä, että käykö niin, että itse hidastat -> koira hidastaa. Tuo on helposti korjattavissa sillä, että pyrkii itse vaan liikkumaan paremmin radalla.

  Kepeillä myös huomasin ton sun liikkumisen vaikutuksen. Keppien alussa itse liikutat jalkoja rivakammin ja Netta menee vähän nopeammin. Lopussa itse hidastat kävelyä ja muutut "flegmaattiseksi" jolloin Nettakin hidasti. Oletko kokeillu kepeillä ikinä rytmittää menoa jotenkin esim. kep kep kep rytmityksellä? Monet tekee myös niin, että ikäänkuin juoksee paikallaan keppien vieressä jolloin niihin saa lisää vauhtia.
  Mutta varsinkin toi alkurata oli jo tosi kivan vauhdikkaan näköistä ja ensimmäinen keinukin oli tosi varman oloinen ts. koira ei vaikuttanut silloin jänskäävän yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, en kyllä tullut ajatelleeksi vaikka siitä on joskus sanottu. Pitää jatkossa muistaa juosta itsekin kovempaa. Tosiaan pitää niitä keppejä treenata joskus taas erikseenkin.

   Poista
 2. sun ei ehkä kannattais tehdä noita keppejä radalla, kun tavallaan kun annat sen tehdä ne noin hitaasti, niin se ajattelee että se on ok. Sun pitäis keksii joku keino millä saat sen kulkee kovempaa kepeillä, ja tehä niitä keppejä vaan silleen et ne menee kovaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti niitä ei voinut ohittaakaan ja kepit tuppaa olemaan jokaisella radalla, koska treeneissä on muitakin.

   Poista