tiistai 1. lokakuuta 2013

Netan sairaushistoria

Tänään ei menty agitreeneihin ohjaajan flunssan takia. Olen myös kuullut, että joillain koirilla, joita ollaan treffattu, on epäilty nenäpunkkia. Meidän ei kai auta kuin seurata tilannetta ja toivoa parasta, sillä se on kaikki, mitä tällä hetkellä voidaan tehdä. Nenäpunkki kun on meidän laumalla jo kerran aiemmin ollut, että ei toistamiseen sitä millään haluttaisi (kuten tuskin kukaan muukaan).

Netta on tähän mennessä ollut melko terve, mutta päätin silti vilkaista blogista mitä kaikkea Terveys-labelin alla onkaan. Netan pentuaikana ei ollut oikeastaan paljoakaan mitään erikoista, mutta eläinlääkärin piti poistaa ylhäältä maitokulmurit, koska ne eivät itsekseen lähteneet ja pysyvät kulmuritkin olivat jo sen pituiset, että maitokulmurit oli saatava pois. Alla Netta hampaanpoisto-operaatiopäivänä.


Tapaus nenäpunkki oli meidän laumamme elämässä kesällä 2011. Olin Saksassa isäni ja veljeni kanssa, kun äiti arveli, että jokin ei ole kohdallaan. Kaikki koirat nimittäin aivastelivat ja pärskivät. Äiti käytti Vilkun eläinlääkärillä ja kun muuta ei löydetty, saivat kaikki kolme koiraa lääkekuurin. Kaikille tuli sama määräkin, yksi tabletti viikkoa kohti kolmen viikon ajan eli kolme tablettia per koira. Tämän takia Netta ei päässyt koiraleirille. Ja tämän takia yritän olla varovainen, ettei Netta saisi nenäpunkkia uudestaan, koska ei huvittaisi oikeasti skipata mitään koirajuttuja (tuskinpa ketään huvittaa..). 

Viime vuona ihan alkuvuodesta Netalla oli ripulia ja selvästi huono olo. Alla oleva kuva onkin tammikuulta, kun Netta lepäili häkissään. Ripulia koirilla oli myös viime vuonna syksyllä. Jep, eihän se yksi koira vielä riitä, kun niitä on useampia ja kaikilla sama vaiva.


Yritykseni edetä aikajärjestyksessä on tuomittu epäonnistumaan. Sairaushistoriaan tämä ei ehkä varsinaisesti liity, mutta Netta steriloitiin viime vuonna ja olihan siinäkin tietty toipumisaikansa. Netalla oli haavasuojapuvutkin. Aluksi Netta myös näytti hyvin kipeältä, mutta päivien kuluessa se piristyi. Alla olevassa kuvassa Netta nojailee haavasuojapuku päällään Miruun.

Tänä vuonna ensimmäinen episodi oli silmätulehdus, jonka takia Netta kävi eläinlääkärillä. Hokkuspokkus ja kaikille koirillehan se tarttui. Silmätulehduksen takia skipattiinkin kolmet agilitytreenit. Kesän alussa taas Netalla oli huono olo eikä se syönyt, juonut tai liikkunut kunnolla. Lopulta syylliseksi arveltiin ampiaista, kun veri- ja virtsanäytteessäkään ei mitään näkynyt. Tämän takia treenit jäivät väliin.


Siinäpä vähän Netan toistaiseksi pientä sairaushistoriaa ja toivotaan, ettei enää tule enempää mitään. Koputan puuta ja toivon kovasti, että tällä kertaa vältyttäisiin nenäpunkilta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti