lauantai 12. lokakuuta 2013

Koulutusviikonloppu, osa 1

Tänään oli ensimmäinen osa Vappu Alatalon koulutusviikonlopusta, jota järjestämässä oli PoKS ry. Päivä alkoi yhteisellä luennolla ja päivän teema oli motivointikoulutus. Koska vuoromme oli vasta melko lopussa (ja päiväkin venähti pitkäksi) kävin suunnitelmani mukaisesti hakemassa Netan kotoa kesken koulutuksen, ettei sen tarvinnut odotella niin paljoa autossa.

Hallin pihalla Netta oli vielä aika innokas ja iloinen. Se teki innokkaasti temppuja ja otti kontaktia. Kun vuoromme sitten sisällä alkoi, Netan kiinnostuminen oli tiessään. Mukana minulla oli Kettuherra Kettunen aka yksi Netan lempileluista (Skinneez-kettu), Ikea-rotta, Kongin lelu ja Berran vetopatukka, johon saa sisälle namin. 

Meille valittiin siis aiheeksi leikki. Ongelmakohtanahan meillä on se, ettei Nettaa aina ole helppoa innostaa ja se ei oikein välitä leluista. Lisäksi se paineistuu helposti. Nytkin ilmeisesti oma lievä jännitys ja outo tilanne, jossa oli yleisöä katsomassa, sai Netan haahuilemaan ja haistelemaan välittämättä yhtään, kun heilutin Skinneeziä sen nenän edessä. Myöskään ainakin joitain koiria innostanut naru, jossa oli päässä jokin karvajuttu, ei saanut Nettaa innostumaan. Meiltä kysyttiin, onko halli Netalle uusi paikka, mutta eihän se ole.

Virittämismielessä tehtiin sitten niin, että Vappu piti Nettaa hihnasta, minä juoksin toiseen suuntaan ja kutsuin Nettaa ja palkkasin, kun se tuli luokseni. Tämän jälkeen laitettiin nameja (lihapullat) sukkaan ja se sidottiin naruun, jossa se karvajuttu oli. Vapun kanssa leikkimsestä Netta ei ollut innostunut, vaan se melko vaisusti yritti tassuilla saada otetta sukasta.

Muistaakseni siinä vaiheessa, kun sukka oli minulla, Netta alkoi jo natustaa sitä ja lopulta se vetikin sitä välillä. Nimenomaan välillä veti, välillä se vain natusteli sitä kunnes sai siihen reiän ja lihapullia tuli ulos. Tätä jatkettiin myös kissanleikitystyylillä eli vedin narua. Saatiin myös kyseinen sukka mukaamme ja sillä houkuttelemma vain Netan ulos koulutukseen varatulta alueelta.

HUOMIOITA

*Netta tykkää enimmäkseen leikkiä kotona
*Joskus Netta on myös treeneissä leikkinyt vähän omalla tyylillään
*Netta tykkää leikistä, jossa se läpsii lelua tassuillaan
*Vetoleikkiä Netta leikkii esimerkiksi Mirun kanssa
*Netta mieluiten vain söisi leluja
*Vetäminen ei ole Netasta ykkösjuttu
*Namit ovat eniten Netan mieleen
*Vieras tilanne sai Netan mielenkiinnon pois jopa Kettuherra Kettusesta
*Namisukan avulla voi rohkaista Nettaa vetämään

Netan ja Mirun lelumieltymyksetkin ovat erilaiset. Miru pitää selvästi eniten naruleluista, joilla Nettakin joskus sen kanssa leikkii, mutta Netta pitää enemmän pehmeistä ja "suolistettavista" leluista. Seuraamalla muidenkin vuoroja koulutuksessa oppi myös paljon uutta, mitä voi varmasti soveltaa tulevaisuudessa jonkin toisen koiran kanssa, sillä eihän sitä koskaan tiedä, millainen vaikka seuraava koira on.

Tässä illalla leikitinkin Mirua narulelulla. Vetoleikki on sen mielestä ihan okei ja tänään sovellettiin yhtä koulutuksessa nähtyä kikkaa. Mieluisinta Mirulle on kuitenkin ilmeisesti lelujen heittäminen ja ainakin sisällä se tuo ainakin yleensä(kö) lelun takaisin. Samoin jätin lelun lojumaan lattialle, vein Mirun kauemmas ja osoitin lelua: "Missä lelu?" No problem, vaikka lelu olikin "kuollut".

Huomenna onkin sitten luvassa piiitkä luento ja lupaan kirjoittaa siihenkin liittyviä asioita tänne. Tai lähinnä huomioita, jotka liittyvät Nettaan ja asioita, jotka voivat Netan kohdalla auttaa. Ja mikseivät Mirun ja Vilkunkin kohdalla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti