torstai 23. toukokuuta 2013

Kengäntäydeltä kumirouhetta

Käytiin tänään aamukahdeksalta hallilla vapaavuorolla treenaamassa Tuulian, Ludon ja Novan kanssa. Hallilla oli vieläkin tiistaina rakennettu rata, joskin sinne oli ilmaantunut enemmän numeroita. Mehän tehtiin sitä tiistaina kahdeksallatoista esteellä.

Alkuun treenattiin Netan kanssa keinua. Sitä treenattiin jo eilen pihalla omalla keinulla ja silloin Netta välillä livisti ylöstulossa pois, samoin hallilla. Nameja keinulle ja eteenpäin. Jossain vaiheessa aloin palkata Nettaa keinun pamahduksen kohdalla. Kyllä se tästä, äsken pihalla treenailtiin omalla keinulla eikä Netta siitäkään yrittänyt enää hypätä kesken pois!

Sitten tehtiin rataa. Alkuun yritin tehdä vissiin esteelle nro 17 eli putkelle. Kakkosesteen luona ranskalainen sujui ihan ok ja taidettiin päästä nelosesteelle, sen ja vitosen välillä Netta alkoi haistella. Eteenpäin vain. Eipä pelottanut puomi! Ja vähän säätämisellä loppuun, nyt oli putkikin (nro. 13). Se olikin suorassa, enkä muista, oliko se päädystä vinossa tiistaina vai ei... Joka tapauksessa Netta meni sen jälkeiseltä hypyltä jälleen nätisti putkelle.

Taidettiin yrittää rataa loppuun (olisi ehkä kannattanut katsoa numerot). Keskellä oli kepit, joita tosin ei oltu numeroitu. Harjoiteltiin niitä ohjureilla ja kun otti vauhtia, kyllähän se sujui. Kohta saa alkaa ohjureitakin poistella. Ja vauhtia kun lisää saisi...

Tehtiin alkua ja loppua tiistain tyyliin kai vielä kerran. Sitten pikkujuttuja, kuten puomia yms. Lopulta piti vähän raivailla esteitä. Vielä vähän keinua. Sitten tein Netalle kolmen hypyn hyppysuoran, harjoituksena eteenlähettäminen. Alkuun juoksin vähän Netan vierellä, sitten annoin sen mennä itse ilman että seurasin ollenkaan. Se hyppi namialustaa kohti tosi kauniisti, eikä yrittänyt lähteä tekemään oikoreittiä.


Treenin lopuksi raivattiin loputkin esteet yhdessä pois. Sitten olikin aika suunnata kotiin. Kengissä oli kumirouhetta. Arvatkaas, kenelle on tullut kilpailukuume? Se alkoi tiistaina. Kisaaminen ei vielä kuulunut tämän vuoden tavoitteisiin, mutta toisaalta, jos kepit ja keinu saadaan paremmalle mallille, ei sekään olisi mahdoton ajatus. Lisenssi vain pitäsi vaihtaa. Katsotaan, katsotaan.

Tässä vielä videota Netan kepittelystä.


2 kommenttia

  1. Te meette tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitää vähitellen alkaa poistaa ohjureita käytöstä.

      Poista