lauantai 4. toukokuuta 2013

Tohmajärvi RN 4.5.

Tänään se oli. Vuoden eka ja varmaan vika näyttely Netan osalta. Toisin sanoen suuntasimme Tohmajärvelle ryhmänäyttelyyn. Shelttien kehä oli sisällä ilmeisesti jossain liikuntahallissa. Saapuessamme paikalle oli aika täyttä, koska samassa kehässä olivat ennen shelttejä australianpaimenkoirat ja bordercolliet. Löytyi kuitenkin paikka, johon häkki mahtui.

Ainakin kehä 1 eli shelttikehä pysyi hyvin aikataulussa. Shelttien ilmoitettu alkamisaika oli klo. 11:15 ja ehkä kaksikymmentä yli yksitoista alkoi urosten pentuluokka. Ennen puolta kahtatoista se ainakin alkoi. Olin muistanut ottaa mukaan retkijakkaran, joten ei tarvinnut seistä koko aikaa.

Lopulta AVO-nartut alkoivat. Tuomari kaikilla shelteillä oli Dubravka Reicher Kroatiasta. AVO-narttuja oli niin paljon, että porukka jaettiin kahtia. Ensimmäinen porukka meni ensin kaksi kertaa ympäri ja arvostelun alkoivat sitten. Hyvä näin, sillä vaikka kehä olikin tilava, olisi ollut aikamoinen tungos, jos kaikkien AVO-narttujen olisi pitänyt mennä samalla kertaa ympäri.

Sitten tuli toisen porukan vuoro, me siinä joukossa. Kaksi kertaa ympäri ja odottelemaan. Niin, ja pitihän koiria siinä (ja silloin, kun kaikki AVO-nartut olivat kehässä) seisottaa. Lopulta pääsin nostamaan Netan pöydälle. Netta vähän arasteli ja hieman väisti tuomaria, mutta antoi kuitenkin katsoa hampaat.

Seuraavaksi piti tehdä edestakainen liike ja seisottaa koiraa. Netta kyllä seisoi, vaikka välillä vähän liikahtelikin paikallaan. Samalla odottelin hetkeä, jolloin tietäisin, minkä laatuarvosanan Netta saisi. Sitten se tapahtui. Kehäsihteeri heilautti sinistä lätkää. Erittäin hyvä.

3 years, rather high legged, correct head and expression, good topline, good angulation and movement, coat not in show condition, good bite
AVO EH - rodunomainen lähestyttäessä
 
Siinäpä se. Salainen tavoitteemme on nyt saavutettu eikä enää edes salainen. Kyllähän minä olin ajatellut, että ehkä joku tuomari voisi antaa Netalle EH:n nyt, kun turkkia kuitenkin on aiempaa enemmän. Eihän H:kaan olisi edelleenkään mahdottomuus, mutta nyt kävi näin. Tänä vuonna tuskin käydään enää virallisissa kehissä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti