keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Tulin voittamaan, en anna minkään seisoo tiellä

Meidän ei ollut aluksi tarkoitus mennä vappumätsäriin. Oli luvattu sadettakin ja vielä eilen ajattelin, ettei me sinne mennä. Tai oikeastaan mietin. Mietin sitä tänä aamuna. Kuitenkin päätin lähteä ja kuin huomaamatta olin ajamassa kohti Joensuuta. Ripsi vettä ja mietin, että löydänkö taas itseni seisomasta kehän laidalla vesisateessa.

Mukana kassissa ollut sadetakki oli kuitenkin turha. Mätsärin aikana ei satanut, vaikka aurinko menikin välillä pilveen. Netta oli pienissä aikuisissa. Parikehässä piti mennä parin kanssa ympäri ja sitten odottaa, koska olimme B. Lopulta tuli Netan vuoro tulla pöydälle, eikä se innostanut Nettaa ollenkaan. Netta ei kuitenkaan hypännyt pois tai mitään. Aluksi piti näyttää hampaat itse, sitten tuomari kopeloi koirin ja taisi katsoa hampaatkin. Vielä edestakainen liike. Kun tulimme kehän nurkkaan, joku koira kehän ulkopuolella rähähti ja Netta taisi vähän säikähtää, mutta kääntyi kuitenkin takaisin. Saatiin sininen nauha.

Odoteltiin, koska jotkut koirat olivat vielä Lapsi ja koira -kisassa. Yhdessä kehässä alkoi nimittäin mätsärin alkessa Lapsi ja koira -kisa, toisessa ilmeisesti pienet pennut ja kolmannessa pienet aikuiset. Kerrankin näin! Lopulta kaikki parit olivat käyneet kehässä ja alkoi nauhakehä. Ympärimeno ja seisotus. Sitten piti vielä pareittain mennä edestakainen liike. En ollut varma, pitääkö mennä samaa tahtia kuin pari (takanamme seisonut pomeranian), joten mentiin samaa tahtia.

Sitten tuomari kätteli jotkut koirakot ulos ja huomasin, että jollekin sijalle sijoittuminen olisi nyt taas edessä. Nauhakehissä koiria sijoitettiin kolme ja Netta sijoittui ensimmäiseksi. Jälleen sinisten ykkönen siis! Neljä mätsäriä tänä vuonna ja kolmessa Netta on ollut SIN1! Nyt meidän piti taas odottaa BIS-kehää.

Lopulta odottelujen jälkeen alkoivat BIS-kehät, ensimmäisenä sinisten kehä. Sitä ennen Netta oli saanut tehdä temppuja ja sain kaverilta pari nakinpalaa kehään Netalle. Aluksi pienten piti mennä kehä ympäri. Oltiin viimeisinä siinä vaiheessa, joten vauhti ei ollut kamalan kova. Sitten isot tekivät saman. Seisotusta ja kaikki vielä yhdessä ympäri.

Seisotusta, seisotusta ja seisotusta. Netta oli kehän alussa kerran jo istuutunut ja nytkin se vähän liikahteli välillä, mutta seisoi kuulemma tosi hyvin (näin kaveri sanoi, minusta Netta vaikutti jo väsyneeltä). BIS-kehässä oli kuusi koiraa. Luokkia oli kolme (pennut, nuoret ja aikuiset) ja kaikissa koirat oli jaettu isoihin ja pieniin. Lopulta tuomarit alkoivat sijoittaa koiria. Netta sijoittui ensimmäiseksi (!!!) ollen näin SIN BIS1!

Nettahan oli tammikuussa SIN BIS3 (viimeinen sinisten BISsissä), huhtikuussa Kiihtelysvaarassa PUN ilman sijoitusta ja viime lauantaina Kontiolahdella SIN1. Koskaan Netta ei kuitenkaan ole sijoittunut näin korkealle! Ekat SIN1-sijoituksetkin tulivat tänä vuonna, tätä ennen vuosina 2010-2012 harvat sijoituksemme olivat SIN4, SIN3 ja SIN2. Eipä tässä enää voi mitään sanoa, nyt ollaan mekin päästy näille sijoille!

Eivätkä rahatkaan (ilmoittautumismaksu kahdeksan euroa) menneet hukkaan, vaikka pelkäsinkin, että niin voisi käydä. Eikä se olisi mikään ihmekään varmaan ollut. Saatiin säkki CIBAUta ja lahjakortti Dollyyn. Nähtävästi omistajan pitää siis käydä Dollyssa joku päivä ;) Ja Tintin lemmikissä, kun saatiin sinne lahjakortti Kontiolahdelta.

SIN BIS1

Ei kommentteja

Lähetä kommentti