keskiviikko 21. elokuuta 2013

Agiagiagi

Paikataksemme eilisin treenaamattomuutemme suuntasin Netan kanssa aamulla vapaavuorolle. Jäljellä oli rata, jota muu ryhmä oli eilen treeneissä tehnyt. Parin kokeilun jälkeen totesin sen turhan haastavaksi meille ilman, että ketään oli neuvomassa. Kontakteille otin namialustat ja koitin myös naksuttimen avulla vahvistaa alastulokäskyä. Treeneissä pitää vaan pyytää jotakuta pudottamaan nami sinne alustalle.
 
Treenailtiin myös keppejä, joilla Netta meinasi jättää joitain välejä tekemättä. Ohjureita ei kuulemma saada enää käyttää ja aluksi näyttikin (kun ohjurit poistettiin) että Netta on ymmärtänyt keppien idean, mutta nyt se meinaa tosiaan jättää jotkut keppivälit tekemättä. Näytin kädellä ja taas oli naksutin apuna. Lisäksi tehtiin vähän hyppysuoraa (suoraa ja suoraa, eivät ne täysin suorassa linjassa olleet) ja vähän putkiin juoksemista.
 
Oli mitä oli, ensi treeneissä otetaan kontakteille namialustat (jos vain ei ole hyppyrata!) ja kepeillä näytän kädellä. Kepeillä käskynä on "Kepit kepkepkep..." ja yleensä, kun sanoo "Kep" painokkaammin, Netta hiffaa. Kisat lähestyy joo, mutta kyllä me sinne mennään. Ei me muuten päästä koskaan alkuun. Ja ei me muuten varmaan saada mitään aikaan. 14.9. kisojen lisäksi varmalta näyttää 26.10. Kajaanin kisat!
 
Joskus kirjoitin pienestä epäluulosta liittyen Netan kokoon ja jotenkin alitajuisesti se vaivaa vieläkin. Hoen itselleni, että sen on pakko olla medi. Pakko. Kuulemma medin ja maxin rajalla olevia koiria on mitattu medeiksi eikä Netta kai ihan sitä 43 cm ole... Tässä vaiheessa alitajuisesti hermostunut omistaja käy maalarinteippiä, kynän ja kirjan. Maalarinteippi kaapin oveen, koira seisomaan siihen viereen ja kirjan ja kynän avulla saadaan jotenkin otettua koiran mitta. Tasan 42 cm ellen aivan väärin mitannut.
 
Ei tässä auta kuin yrittää pysyä rauhallisena asian suhteen. Ennen ekoja kisoja ei ole mitään mahdollisuutta käyttää Nettaa jonkun tuomarin mitattava, jolloin kisakirjakin saataisiin vahvistettua. Ekoihin kisoihin se jää. Jos on kokemuksia vastaavasta tilanteesta, saa kertoa. Ainahan sisällä on se pieni hermostunut hössöttäjä. Olen joskus kertonutkin, että Netasta on saatu mittoja 38-45 cm välillä. Kumpikaan ääripää ei voi olla totta, se 42 cm on varmaan lähinnä mahdollista ja tässä vaiheessa ihmettelen, miksi epäilen sen silti olevan 43 cm tai yli. Voi huoh näille ajatuksille.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti