maanantai 5. elokuuta 2013

Damn, nyt on elokuu

Eilen käytiin Netan kanssa pidemmällä lenkillä. Pituudeksi Sports Tracker ilmoitti jotain vähän alle seitsemän kilometriä, mutta oikea pituus oli luultavasti jotain seitsemän ja kahdeksan kilometrin väliltä. Marjat eivät Netalle heti metsässä maistuneet, kun sen piti pitää silmällä marjanpoimijoiden autoa. Pitää joku päivä mennä poimimaan mustikoita. Myöhemmin lenkillä Netta jäikin välillä jälkeen vissiin siksi, että se lopulta päätyi syömään marjoja.

Olipa kamerakin mukana! Heinäkuulta minulla ei ole Netasta ollenkaan kuvia, koska vietin silloin enemmän aikaa reissussa kuin kotona. Nyt elokuussa saadaan toivottavasti enemmänkin kuvia. Olisi niin hauska mennä samoihin paikkoihin kuvaamaan kuin viime vuonnakin (eikä se mahdotonta olekaan!) ja ottaa vertailukuvia. Niin kalju ja niin turkiton Netta oli vielä viime vuonna... Ja nyt se on jo tuollainen karvaisempi ja pörröisempi!

Tänään kävin pyöräilemässä ja samalla kävin Mustissa ja Mirrissä vaihtamassa valjaat pienempiin. Perjantaina ostamani Hurtta Lifeguard -malliston pinkki-turkoosit valjaat olivat nimittäin kokoa liian isot, koska en ollut kotona muistanut katsoa Netan vanhojen valjaiden kokoa ja kaupassa arvelin kooksi 70, mutta se olikin 60. Mustin ja Mirrin aukioloaikojen takia vaihtaminen jäi tälle päivälle, mutta nyt Netalla on uudet, sopivat valjaat!


Tässä kuussa on edessä parit mätsärit, muttei mitään sen kummempaa. Joensuun näyttelyihinhän en Nettaa ilmoittanut. Treenataan kuitenkin agia ainakin omalla vuorolla ja lisenssi pitäisi oikeasti vaihtaa C:stä A:han, koska tähtäimessä ovat 14.9. Joan kisat (ja sitä ennen käydään yksissä mölleissä kokeilemassa onneamme). Eilen olin PoKSin kisoissa ykkösten ajan ratatyöntekijänä. Siinähän sitä näki paljon ja ja ainakin A-rata näytti siltä, että mekin oltaisiin siitä voitu selvitä (vaikka sitten vain hylätysti).

Niin, ja onhan elokuussa Koirakoulu Napakan jäähyväiset. Yksi kaverini suostuu ilmeisesti mukaan ihmisagilityyn. Netta saa kokeilla temppurataa ja juoksukilpailua. Naminsyöntikilpailukin siellä olisi, mutta se nyt tuskin on Nettaa varten... Pitäisiköhän ottaa Mirukin mukaan sinne?

Treenailun ja muiden koirahommien ohella omistajan pitää hetkeksi kääntää katse tulevaan ja lukea syksyn YO-kirjoituksiin. Ne kun ovat edessä syyskuussa. Ainakin kappaleita on hyvä lukea Netalle ääneen, ellei se jo treenimatkojen jälkeen ole kyllästynyt ääneeni (tai pikemmin autossa lauleskeluuni).

Ja Nettahan ei ole vieläkään kunnolla aloittanut karvanlähtöään! Se on ehkä vasta alkamassa... Eh? Hyvä Netta. Tosi hyvä idea. Nyt se varmaan pudottaa turkkinsa sopivasti talveksi.. Ennen sillä oli kaksi kertaa vuodessa karvanlähtö. Saattoi sillä olla pienemmässä mittakaavassa karvanlähtö talvella, mutta nyt se on pahemman kerran myöhässä. Höpsö shetlantilainen ja hänen hurmaava hormoniturkkinsa... Eilen Netalla muuten oli toinen silmä punainen, varmaan joku risu oli osunut siihen metsässä. Tänään, kun katsoin, silmä näytti kuitenkin normaalilta.
Sitten vielä loppukevennys...

Ei kommentteja

Lähetä kommentti