torstai 22. elokuuta 2013

Oi Lassieni mun

Koska Nettaa on sanottu Lassieksi, Lassie-koiraksi ja luultu Mirun pennuksikin, päätin tehdä postauksen tästä Lassie-jutusta. Luulenpa myös, että moni soopelin sheltin tai collien omistaja on törmännyt vastaavanlaiseen tilanteeseen, jossa oma koira on ollut kääpiölassie tai ihan vain Lassie.
Kerran Netan ollessa yhdellä kirpparilla mukana taisin kuulla (jos oikein muistan) jonkun sanovan, että ovat ne Lassie-koirat ihania. Aikuisilla tämän Lassie-jutun ymmärtääkin ainakin äitini mukaan, mutta juuri siellä mätsärissäkin joku lapsi sanoi Nettaa Lassieksi. Olihan melko hauska tilanne myös kesällä 2011. Olin Netan kanssa kaupan edustalla odottamassa äitiäni, kun joku nainen tuli puhumaan minulle.
Nainen: Minkä ikäinen tuo on?
Minä: Vuoden?
Nainen: Miten se on noin pieni?
Minä: Tää on sheltti
En tiedä, olisiko Netta sitten selkeämmin kääpiölassie tai minilassie, jos se olisi pienempi. En kuitenkaan näe mitään syytä närkästyä, jos joku luulee Nettaa collieksi. Enhän minäkään kaikkia maailman koirarotuja toisistaan erota. Tosin onhan se hauskaa, kun Nettaa on luultu Mirun pennuksi! Silloin Netalla olikin niukempi turkki.

Aihe voi kuitenkin huvittaa sheltti- ja collieihmisiä, jotka ovat oppineet erottamaan nämä kaksi rotua toisistaan. Kyllähän noilla on jo täysin erilainen ilmekin. En tiedä mitä muut ajattelevat, mutta minusta colliet näyttävät usein vakavammilta ja sheltit jotenkin iloisemmilta. Tiedä sitten mistä tämä ajatus johtuu... Eikä sheltin kuonokaan ole yhtä pitkä kuin colliella.

Enää en oikein edes pysy perillä siitä, milloin Nettaa sanotaan Lassieksi. Siihen on vain tottunut. Kyllä vain, oikea Super-Lassie. Kääpiölassie mikä lieneekään. Tosin kaipa Netta on myös useasti sheltiksi tunnistettu sillä perusteella, ettei sen kokoisia collieitakaan varmaan moni ole nähnyt. Se vain on ylikasvanut sheltti ja sillä sipuli.


Minkähänlaista kommenttia sitten saa, jos on sheltti, joka onkin väriltään trikki tai merle? Eihän se silloin ole ainakaan pelkkä pikkulassie. Ei ainakaan pelkän värinsä puolesta. Noh, ehkä senkin saan jonain päivänä omakohtaisesti kokea...

Tavallaan se on ihan ymmärrettävää, että Nettaa luullaan Mirun pennuksi, vaikkei sitä itse aina tajuaisikaan.. Eihän sen turkkikaan näytä pentuturkilta. Ne ovat kuitenkin samanvärisiä ja Netan ollessa niukkaturkkisempi niiden turkkitilannekin oli melkein sama. Ovathan molemmat soopelit lisäksi selvästi parhaita kavereita!


Eipä Nettaa ole luultu kuin collieksi ellei lasketa, kun yksi pikkulapsi osoitti Nettaa ja hoki: "Kitta, kitta, kitta!". Toisin voisi olla, jos sheltti ei olisi niin yleinen rotu nykyisin. Toisaalta.. Tulipa yhdessä mätsärissä nähtyä sekin, kun jotkut lapset luulivat bulldoggia mopsiksi.


2 kommenttia

  1. Tuttua juttua, pikku-Hukkaa on monesti luultu huskyn, malamuutin tai koirasuden pennuksi. :D toisaalta nuori koirahan tämä vielä on ja pentumaisia piirteitä havaittavissa, ja harva koiraihminenkään tätä klee kaita tuntee. Vaikka toisaalta huvittaa sekin vain, että Rytiä on luultu dobberiksi tai rotikaksi tai epäilty "noin laihan labbiksen" puhtautta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D Ja jotkut ovat luulleet, että Vilkussa on saksanpaimenkoiraa.

      Poista