keskiviikko 7. elokuuta 2013

Et voi elää niiden kaa mut et voi ilmankaa

Tänään käytiin Netan kanssa mätsärissä Lehmossa. Porukkaa oli tosi paljon, mutta onneksi oltiin ajoissa ilmoittautumassa ja oltiin tosikoissa tokana parina. Nähtiin pitkästä aikaa Calle-lagottoa. Olipa mätsärissä myös Axu-eukkukin, joka minun olisi suunnitelman mukaan pitänyt esittää, mutta sattuneesta syystä tehtiin suunnitelmaan muutos ja Axun omistaja vei itse Axun.

Meillä oli muistaakseni parina tolleri. Tuomari tutki koirat suoraan vuorotellen ja me oltiin ekana vuorossa, koska oltiin A. Nettaa ei tarvinnut tuomarin mukaan ottaa pöydälle, koska sillä on sopivasti kokoa. Ennen hampaiden tarkastamista Netta piti laittaa uudestaan seisomaan, koska se vähän liikahteli kopeloidessa. Hampaat se antoi kuitenkin katsoa. Kuulemma olivat puhtaat.

Parin tutkimisen jälkeen yhdessä ympäri ja sitten kolmio, joka oli meidän osalta kuulemma selkeä. Saatiin punainen nauha (tai oikeastaan ruusuke). Tuomari kehui Netan esiintymistä hallituksi ja sitähän se nykyisin onkin. Haisteluongelma on selätetty ja Netta on oppinut oikeasti esiintymään. Työn tulos on alkanut tänä vuonna näkyä. Takana onkin jo yli 30 40 mätsäriä.

Nauhakehiä saatiinkin odotella, sillä eka aikuisten pari oli numero 61 ja vika taisi olla peräti 80! Eli lähes kaksikymmentä paria. Ensiksi koiria seisotettiin ja tuomari karsi osan porukasta pois. Sitten juoksutusta. Netta pääsi juoksemaan isojen porukassa ja hyvä niin. Sitten oli pienten vuoro ja taas tuomari karsi porukkaa pois. Jossain vaiheessa jäljellä olivat sijoittujat ja kas, me sijoituttiin punaisten kolmansiksi!

Palkintona oli kahden kilon pussi Hau-Hau Championin ruokaa, kalapaloja, Hau-Haun lihatikku ja ruusuke. Ruuat päätyivätkin jo meidän koirien ruokatynnyriin tutun ruuan sekaan. Tämä Hau-Haun ruokakin oli kana-riisiä, kuin myös meidän koirien ns. vakkariruoka (Jahti&Vahti Kana ja riisi).

Axun onnenamulettivaikutus on selvä... Tämä nyt on tosin eräänlainen vitsi, mutta keväästä alkaen kaikki sijoitukset (ja punainen ei sijoitusta Kiihtelysvaarassa) ovat tulleet Axun ollessa samassa mätsärissä ja Axukin on sijoittunut joissain niistä mätsäreistä, joissa olemme samaan aikaan olleet. Tämä onkin noussut vitsiksi siksi, että kaksi kertaa, kun ei sijoituttu, olivat sellaisia, ettei Axu ollut mukana.

Me ei todellakaan juosta sijoitusten perässä tai kierretä mätsäreitä palkintojen vuoksi, mutta ei voi kieltää, etteikö tämä olisi melko hassua yhteensattumaa! Tiedä sitten millaisesta "symbioosista" tässä on kyse, sillä Netta ei erityisemmin välitä Axusta.. Onnenamuletti-Axu! Ja melkoinen tämä vuosi onkin jo tähän mennessä ollut.


EDIT//Joku ajatusvirhe noiden Netan mätsärimäärien suhteen, tuosta kolmestakymmenestä olen paljon höpöttänyt ja nyt kun laskin kaikki Netan mätsärit tämän päivän mätsärin mukaan lukien, niitä onkin jo 42 eikä vähän päälle 30.

1 kommentti