sunnuntai 18. elokuuta 2013

Soopelit mätsärissä

Tänään suuntasin Netan ja Mirun kanssa Suomen Collieyhdistyksen Savo-Karjalan alaosaston mätsäriin Joensuun raviradan parkkipaikalle. Olin ilmoittanut molemmat koirat, mutta mennessäni rokotustodistusten kanssa ilmoittautumaan näin parhaaksi ottaa Mirun mukaan, koska se alkoi vähän kiljahdella, kun auto pysähtyi.

Ilmoittautumisen jälkeen hain autosta Netan. Juttelin vähän eräiden collieihmisten kanssa ja jossain välissä Axu-omistajineen tuli. Axun innokkuus ei Mirua pidemmän päälle huvittanut, vaan lopulta se rupesi murisemaan ja näyttämään Axulle hampaita. Sama eräälle collieurokselle mätsärin jälkeen. Netta jäi Axun omistajan huomaan collieparaatin ajaksi, sillä Miru osallistui siihen. Siinä kierrettiin kehiä ympäri ja collieista kerrottiin yleisölle yleistä tietoa collieista. Mirun piti hetkeksi astua edemmäs, sillä kerrottiin myös pinacollieista. Tässä Axun omistajan ottamia kuvia collieparaatista.




Collieparaatin jälkeen oli Mirun vuoro jäädä Axun omistajan seuraan, sillä vuorossa oli temppuluokka, johon Netta osallistui. Miru taisi aluksi vähän huutaa, mutta hiljeni sitten. Tempuksi olin Netalle valinnut Netan bravuurin ("Tanssi!"), joskin aluksi Netta tarjosi kurrea. Saman tempunhan sai tehdä kaksi kertaa ja me oltiin temppuluokassa ekoja, meidän lisäksi oli vain yksi ainoa osallistuja. Tokalla kertaa Netta tanssikin jo paremmin. Sijoituttiin toisiksi.

Temppuluokan jälkeen oli Lapsi ja koira -kisa, jonka jälkeen olivat veteraanit ja sitten alkoikin jo avoin luokka, jossa molemmat soopelit olivat. Netta oli luokassa ensimmäisenä ja parinamme taisi olla cockerspanieli, jos oikein muistan. Aluksi kaksi kertaa ympäri. Olipa tilaa juosta ja ainakin minusta tuntui, että Netta juoksi hyvin.

Netta oli pöydällä ekaa kertaa pitkään aikaan ja se oli Netasta pelottavaa. Netta nojaili minuun, mutta antoi katsoa hampaat. Sitten piti tehdä edestakainen liike ja odotella, kun parimme teki saman jutun. Sitten vielä kerran yhdessä ympäri. Netan pöytäfarssista huolimatta saimme punaisen nauhan. Tässä mätsärissä jaettiin siis vain yksi nauha paria kohti, ei punaista ja sinistä erikseen, mutta nauhattomilla oli myös oma kehänsä.

Kehän jälkeen vein Netan Axun omistajan luo odottamaan ja otin Mirun mukaani. Päästiinkin melko pian kehään. Parinamme oli jokin pieni koira, olisikohan se ollut kääpiöpinseri? Juostessa Miru ei kiljunut yhtään. Seistessä istuminen oli siitä kiva juttu. Mainitsin tuomarille Mirun olevan ekaa kertaa mätsärissä. Miru antoi katsoa hampaat, niissä oli vähän hammaskiveä.. Sain Mirun myös seisomaan hetkeksi, knu tuomari kopeloi sitä. Edestakainen liike ja odottelua, kerran yhdessä ympäri ja punainen nauha oli meidän, koska Miru oli ensikertalaiseksi niin nätisti.

Alla kuva Mirusta parikehässä, tämäkin on Axun omistajan ottama kuva. Parikehän jälkeen piti selvittää probleema - Netalla ja Mirulla samanvärinen nauha, mitäs nyt tehdään. Lopulta päädyttiin siihen, että minä esitin Netan nauhakehässä ja kaverini esitti Mirun. Miru pääsi juoksemaan nauhakehässä ekana eikä se silloinkaan kiljunut yhtään! Nettakin ravaili ihan kivasti. Sijoitusta ei kummallekaan soopelille nauhakehästä tullut. Miru kuulemma oli alkanut istua, kun namit olivatkin päässeet loppumaan. Mutta ei se mitään, pääasia ettei Miru kiljunut - ja siihen olin varautunut.


Miru ei myöskään kiljunut yhtään ohimenneille autoille tai pyörille, eikä millekään. Se ei kiljunut edes silloin, kun jäin sen kanssa seuraamaan BIS-kehää ja se näki muiden koirien ravaavan siellä ja niille taputeltiin. Mätsärin jälkeen soopelit saivat hieman haistella collieita. Lupasin tulla Mirun kanssa collieiden kimppalenkeille, joille Nettakin on kuulemma tervetullut, sekä tokoilemaan myös.

Kotona etenkin Miru on ollut aika väsynyt. Varmaan kaikki se hälinä sai sen unohtamaan liikkuville asioille kiljumisen. Yksi herkkujuttukaan, joka joltakulta oli tippunut, ei sitä kiinnostanut. Vaan olihan siinä pienelle maalaispinaatille ihmeteltävääkin. Netasta otin vielä palkintokuvankin. Tiistaina olisi mätsäri ja taidetaan kuitenkin mennä sinne, vaikka silloin olisi treenitkin.. Ei kuitenkaan ole tietoa, mihin mätsäriin päästään elokuun jälkeen, joten ehkä käytetään se tilaisuus. Tämän kerran.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti