maanantai 16. syyskuuta 2013

Terveystarkastuksessa

Nyt on sekin homma hoidettu. Heti ekaksi, kun klinikalle saavuttiin, Netalle laitettiin silmätipat ja minun piti täyttää lomakkeet. Kun silmätipat olivat vaikuttaneet tarpeeksi kauan, oli aika tarkistaa silmät. Aho sanoi jotain CRD:stä, mutta myöhemmin huomasin silmätarkastuslausuntopaperista, että joka kohdassa on merkintä kohdassa "terve". Pitänee soittaa vielä ja kysyä asiasta.

Sitten Netalle laitettiin rauhoitusaine. Punnitsin Netan ennen silmäpeilausta - 11.7. kg! Aluksi mietin, onko sille vain tullut lihasta mutta kun äsken kokeilin, vaikutti siltä, että rasvaa on tullut. Ruokailut siis taas valvontaan varsinkin energiapitoisemman ruuan vuoksi ja senkin vuoksi, kun treenatessa menee nameja.

Anyway, rauhoitus sujui suht nopeasti. Jonkin ajan kuluttua minun piti viedä Netta röntgenhuoneeseen. Aho tutki sen polvet ja kuunteli sydämen. Sitten minun piti odottaa oven ulkopuolella, kunnes Netta tuotiin takaisin. Sain myös paperit ja ison ruskean kirjekuoren. Jossain välissä Aho kommentoi Netan polvia hyviksi, samoin sydäntä. (Polvet 0/0, sydän ei sivuääniä).

Netta sai jäädä heräilemään siksi aikaa, että paperiasiat hoidettiin loppuun. Sain silmätarkastus-, polvitarkastus- ja sydäntarkastuslausuntopaperit mukaani. Kirjekuoressa olivat röntgenkuvat, jotka minun pitää lähettää Kennelliittoon. Kun menin maksamaan tarkastuksista, Netta olikin jo noussut vaeltamaan (sille oli annettu herätyspiikki). Laitoin sille pannan ja hihnan ja sitten oli maksamisen aika.

Kotimatka sujui ihan hyvin. Oltiin jo melko lähellä, kun haistoin jotain epämääräistä. Ahaa, Netta oli varmaan kakkinut takakonttiin. Ja jonkin ajan kuluttua Netta kiipesi turvaverkon raosta pois takakontista, vaikka yritin sanallisesti kieltää (mitäpä muuta voit tehdä, jos olet ratissa ja keskityt myös ajamiseen)? Siinä se sitten istui. Vasemmalla takapenkillä oli kuori, jossa röntgenkuvat olivat, ja eikös Netta haahuillut vielä istumaan osittain sen päälle. Taustapeilistä vilkaistessahan sen näki.

Kotipihalla sitten vain koira ulos autosta, koira kiinni johonkin ja auto paikalleen. Kontti auki. Kyllä vain, kakkaa ja pissaa peitteillä. Peitteet ulos. Siinä vaiheessa piti vielä käydä sisältä kaksi pyyhettä, jotta sain siivottua jäljet. Pari tippaa jotain nestettä oli takapenkillä, varmaankin kuolaa. Tämän episodin jälkeen koira sisälle ja kevythäkki valmiusasemiin, jos Netta haluaisi olla rauhassa, mutta sohva olikin paljon parempi paikka.

EDIT EDIT EDIT

Soitin eläinlääkäriin. Kyseessä (silmätarkastuslausunto) oli tosiaan virhe ja kävin siellä. Täytettiin uusi lomake. Elikkäs CRD (lievä) löytyi. 

2 kommenttia

  1. Mitä lonkista ja kyynäristä sanottiin? Ell veikkaus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei itse asiassa tainnut sanoa mitään. Vien huomenna kuvat koulun jälkeen postiin.

      Poista